Tip

Nevíte si s investováním rady? Nevěšte hlavu. Řešení je zde.

Nemovitosti - Zprávy

Ceny bytů

Ceny nemovitostí

Financování bydlení

pondělí 16. března 2009

Ceny nemovitostí: Ceny nemovitostí míří celosvětově dolů II.

Ceny bytů v ČR rostly od začátku roku 2005 do poloviny roku 2008 závratnou rychlostí 15,5 % p.a. Otázkou, která zajímá všechny nejvíc je, zda dvouciferný roční růst pokračoval i ve druhém pololetí loňského roku, nebo nastalo ochlazení.

Vývoj cen nemovitostí

Kdy se dovalí vlna poklesu cen nemovitostí z USA přes Velkou Británii a západní Evropu také do České republiky? Nikdy, tvrdí z pochopitelných důvodů stavební firmy a realitní kanceláře, přestože registrují drastický pokles poptávky. Brzo, tvrdí analytici, kteří radí s koupí vyčkat.

Objektivní informace z nemovitostního trhu je obtížné sehnat. Nejhodnotnější data podle názoru časopisu FOND SHOP poskytuje Český statistický úřad (ČSÚ). Dvakrát do roka zveřejňuje výsledky výzkumu vývoje cen nemovitostí v ČR. Největší výhoda těchto dat spočívá v tom, že se jedná o tzv. realizované ceny. Vstupní údaje pochází z databáze Ministerstva financí ČR, kterou vytváří finanční úřady na základě daňových přiznání k dani z převodu nemovitostí. Jedná se tedy o reálné, skutečně placené (přiznané) ceny.

Pokračování: Ceny nemovitostí míří celosvětově dolů II.

Přidat.eu záložku

Žádné komentáře:

Okomentovat