Tip

Nevíte si s investováním rady? Nevěšte hlavu. Řešení je zde.

Nemovitosti - Zprávy

Ceny bytů

Ceny nemovitostí

Financování bydlení

pondělí 27. dubna 2009

Investoři ukazují Česku záda, jejich příliv ustává

Je Česká republika i v době finanční krize atraktivní pro zahraniční investory? Ač nejsou prozatím známa konkrétní čísla, zájem investorů o nové továrny klesá už několik měsíců. Vývoj poptávky po podnikatelských nemovitostech je přitom důvěryhodným indikátorem smýšlení zahraničních investorů.

"Ve chvíli, kdy si investor nechává zpracovat nabídku nemovitostí, má už o své plánované investici konkrétní představu a bývá o ní téměř stoprocentně rozhodnutý," uvedla pro Aktuálně.cz generální ředitelka agentury CzechInvest Alexandra Rudyšarová.

V současnosti se však investoři do Česka nehrnou. Počet nabídek nemovitostí vytrvale klesá, a to již od loňského února. Přičemž konkrétní nabídka nemovitostí konečnému rozhodnutí předchází o půl až tři čtvrtě roku.

"V letošním roce proto ve srovnání s předcházejícími lety můžeme očekávat menší jak počet, tak i finanční velikost projektů," přiblížila Rudyšarová.

Předpokládá se také, že ve složení projektů budou mít stále větší podíl služby nebo výzkum a vývoj. Na úkor výroby, a to obzvláště té jednoduché.

Pokračování

Přidat.eu záložku

Žádné komentáře:

Okomentovat